Elvira Ioana' s Blog

"Ai grija de gandurile tale pentru ca se vor transforma in vorbe …"

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 2,831 other followers

 • Muzica

 • Advertisements

Sfaturi pentru a avea spor

Posted by Elvira Ioana on March 9, 2010

Pentru am observat in ultima perioada ca si rezultate de cautare la mine pe blog tot felul de chestii ca de exemplu: “cineva mi-a luat sporul din casa ce fac?”, “ce fac daca cineva imi face farmece sa nu mai am spor”, in luna martie se fac cele mai multe farmece ce faci sa nu se prinda de tine”, s.a.m.d m-am gandit sa scriu un articol pe tema asta. Dupa cate observ, unii sunt interesati, altii nici nu stiu sau nu cred, in tot cazul sper din tot sufletul ca cei care au nevoie de un raspuns sa il gaseasca aici iar cei care nu cauta neaparat un raspuns sa se documenteze.

Minim 7 vineri se participa la Sf. Maslu fara intrerupere in nicio vineri iar lunea, miercurea si vinerea se tine post ; tot lunea, miercurea si vinerea se tamaie si se da cu aghiasma in casa (EXCLUS baie!!! in baie sunt toate relele,fortele negative)si in timp ce se tamaiaza, se spune Psalmul 50.
Se participa 7 vineri la rand (cum spuneam), fara intrerupere la Maslu. Pentru ca poate sunt oameni care, nu stiu ce este si ce inseamna Maslul o sa explic.
Maslul este un fel de acatist sau pomelnic in care scrii numele celor pentru care se face maslul inclusiv persoana in cauza (numele de botez). Si cei care mai stau in acea casa, nu tot neamul. Se scrie Amin la sfarsit si se da la Preot pentru a-l citi in timpul Slujbei; aceasta foaie se da impreuna cu 1-2 lei depinde cat vrei sa dai la Preot. Pentru a face maslul ai nevoie de ulei, faina, zahar, orez, o paine/ si sau vin . La unele Biserici, dupa Slujba, se lasa putin ulei (din sticla ta), in vasul repectiv.(Unele Biserici au o cana in care lumea pune putin ulei,alte Biserici o sticla mai mare, iar alte Biserici nu au deloc) care slujba trebuie sa se dea ceva de pomana cuiva amarat.(Atentie, nu painea din Biserica caci dati sporul), cumparati ceva pentru a da de pomana.
Cel mai important lucru: persoana in cauza sa citeasca acatistul Sf. Nicolae, sa nu se certe cu nimeni sa nu judece pe nimeni. Si as mai vrea sa precizez ceva, si anume ca in casa se da cu Aghiasma mica nu mare. (Aghiasma mare inseamna aghiasma de la Boboteaza) deci se da cu orice aghiasma dar nu de la Boboteaza .

Legat de farmece …indiferent pentru cine fost facute si cu ce scop, persoana in cauza trebuie sa ia atitudine (maslu, acatiste, slujbe, spovedanie, impratasanie) ; prin Biserica, prin post, spovedanie, fapte bune, si daruind iertare celor care i-au facut rau, sa ii iubeasca, sa trimita inapoi faptuitorului farmecelor numai ganduri bune si dragoste crestineasca. Cu credinta in Dumnezeu si ajutorul unui Preot cu har, farmecele dispar.Asazisele farmece se pot anihila si prin tehnicile specifice din infoenergetica destul de usor, si daca esti un om cu credinta, bun … nu te ating deloc.
La cei mai putin credinciosi se prind farmecele mai usor, la oamenii care sunt buni, curati si cred in Dumnezeu nu se prind.
Dumnezeu e intotdeuna cu noi, trebuie doar sa invatam sa comunicam cu El.Sper sa va fi fost de folos acest articol pentru care m-am documentat (destul de serios) 😀 chiar daca in mare parte stiam .

Advertisements

One Response to “Sfaturi pentru a avea spor”

 1. fanaleex said

  salutare daca vrei schimb de linkuri cu urmatoarele situri te astept pe ID: descarcafilm

  http://www.DescarcaFilme.Com
  http://www.eFilmeOnline.Com
  http://www.Cablutv.net
  http://www.eSubtitrari.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: